SAKARYA / ADAPAZARI - Fatmana Okutan Anaokulu

Okulumuzda eTwinning Projesi

Kasım-Şubat ayları arasında 10 ortak ile gerçekleşecek olan "Mandala Her Yerde Her Zaman" isimli proje, okulumuz müdür yardımcısı Nazmiye GÜNAL ONAY tarafından 5 yaş A şubesi öğrencileri ile birlikte yürütülmektedir.

Proje Tanıtımı

Mandala kökeni çok  eskilere dayanan, herkesin öğrenebileceği, herhengi bir resim bilgisine ve tekniğine ihtiyaç duymayan, dünyayı, yaşamı, varoluşu ve insanları çeşitli geometrik/etnik desen, renk ve sembollerle anlatan bir sanat eseridir.

Mandala daire, yuvarlak, bütünlük anlamına gelir. Genel olarak ortasından başlayarak ortadaki küçük dairelerin içine veya çevresine çeşitli şekil ve desenler eklenerek hipnotik bir döngüde kalarak mandala büyütülür. Çok basitte bırakılabilir, çok detaylıda olabilir. Şekiller arasındaki uyum ve akış, kişinin iletişimi ve uyumu nasıl dengelediğine dair ipuçları verir.

Yayın: 28.12.2021 - Güncelleme: 23.02.2022 12:21 - Görüntülenme: 161